Продавець Папа Дома розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
159 відгуків
Лаванда вузьколиста 'angustifolia'

Лаванда вузьколиста 'angustifolia'

125 грн.

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: 25828
+380635959977
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Лаванда вузьколиста 'angustifolia'Лаванда вузьколиста 'angustifolia'
125 грн.
В наявності
Купити
+380635959977
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Морозостійкий вічнозелений напівчагарник висотою 30-60 (100) см, з сильним запахом. Корінь стрижневий, дерев'янистих, у верхній частині розгалужене. Нижні здерев'янілим гілки сильно розгалужені, піднімають, несуть численні молоді пагони, квітконосні пагони чотиригранні з довгим верхнім міжвузля. Листки супротивні, сидячі, довгасто-лінійні, з загорнутими краями, 2-6 см завдовжки, зелені або сіро-зелені від опушення. Квітки зібрані в помилкові мутовки, утворять колосовидні суцвіття. Віночок двогубий, довжиною близько 1 см, зазвичай блакитно-фіолетовий, опушений. Плід складається з чотирьох горішків, укладених залишається чашечку. Природне середовище проживання - середземномор'я, Канарські острови та Індія. Назва рослини походить від латинського lava - 'мити'. Лаванда була дуже популярна в стародавньому Римі при гігієнічних і косметичних процедурах. Римляни познайомили з лавандою Європу, і з тих пір лаванда вирощувалася в монастирських садах. Пізніше, коли звернули пильнішу увагу на ароматичні та медичні якості рослини, лаванду стали вирощувати у великих кількостях і продавати на ринках. З 17 століття лаванда вирощується промислово у Франції для виробництва парфумів. Всі частини рослини містять ефірну (лавандова олія: листя — до 0,4 %, стебла — до 0,2 %, значна кількість його накопичується в суцвіттях — 3,5—4,5 %. Головною складовою частиною олії є складні ефіри спирту L-ліналоола і кислот (оцтової, масляної, валеріанова і капроновою). Крім того, в ньому виявлені цинеол, гераніол, борнеол та ін. У квітках містяться також дубильні речовини (до 12%), гіркоти і смоли, урсолова кислота, кумарин, герніарин. Кумарин і герніарин в процесі гідродістілляціі переганяються одночасно з ефірним маслом. Квітки мають сечогінну, протисудомну та седативну дію, поліпшує мозковий кровообіг. Лавандова олія має антисептичні і бактерицидні властивості. Розчин ефірної олії стимулює загоєння ран без грубих рубців на шкірі. Ефірне масло широко застосовується у виробництві парфюмерно-косметичних виробів і в лікеро-горілчаній промисловості. Квітки і масло лаванди вживаються як прянощі в кулінарії, вона популярна в іспанської, французької та італійської кухні. Во время копчения изделий лаванда вместе с ягодами можжевельника добавляется к тлеющим опилкам. Лавандовое масло входит в состав препаратов, обладающих нейро- и миотропной активностью, а также в ингаляционную жидкость, являющуюся действенным профилактическим средством против гриппозных инфекций. Успокаивающее действие лаванды при неврастении и сердцебиениях используют в виде лечебных ванн. Масло лаванды применяют в стоматологии и для лечения ингаляциями ринитов, ларингитов, пневмонии. В народной медицине спиртовые растворы масла лаванды и цветки использовали при лечении мигрени, неврастении, ревматизма, сердечно-сосудистых заболеваний, при мочекаменной болезни и пиелонефрите, для лечебных ванн при воспалении суставов, как ранозаживляющее, при кожных заболеваниях и невралгиях, ушибах, вывихах и параличах. В сухом виде в смеси с некоторыми травами (майоран, лепестки роз и др.) входит в составы оздоровительных чаев. В быту цветки лаванды служат отпугивающим средством от комаров, москитов и предохраняют шерстяные изделия от моли. Лаванда є гарним нектароносів, лавандовий мед вважається цілющим.
Основні
Країна виробникУкраїна
ДіяЗаспокійливу
Додаткові характеристики
Тип упаковки  Контейнер
Користувальницькі характеристики
Тип упаковкиКонтейнер
  • Ціна: 125 грн.